martes, 21 de septiembre de 2010

L' Educació física fins l'actualitat


 Antigament, a Grècia van crear les olimpiades en honor als déus per aixi poder ser recordats per sempre.

A Roma, els jocs eren per entretenir al poble, també eren utilitzats per l'emperador per distreure al poble de les constants crisis.

Durant l'Edat mitjana hi havia molta falta d'higiene i com a conseqüencia la gent patia moltissimes malalties. La societat queda dividida en dos classes socials: la noblesa i el poble. Mentre la noblesa començava a jugar a jocs de pilota, caballs, dança.., el poble acudia a festes populars on participaven a proves de força, jocs..
D'altre banda, els nens, tant rics com pobres, creaven els seus propis jocs.

És durant el Renaixement qun es fa un retorn als critèrics clàssics de Roma i Grècia.
En aquesta època es produeix un fet a destacar i es que com volen que els nens juguin a les escoles, introdueixen estones lliures (esbarjo) per què ho puguin fer.
Els esports que realitzaven eren l'esgrimam la dança, els jocs..

Pel que fa al Modernisme, és una època de grans avenços mèdics. Descobreixen que moltes malelties estan relacionades amb la falta d'activitat física. en l'àmbit tecnològic començen a crear aparells gimnàstics que s'implantaran al s.XIX.

El segle XIX és un segle d'Imperis, per aixo la gimnàstica queda vinculada a l'exèrcit (continues guerres).
Hi va haver un senyor que va començar a utilitzar el joc com una eina socialitzadora i educativa per crear valors (disciplina, constancia, valentia, respecte..).
Al Regne Unit començen a apareixer els primers clubs.

Al s.XX ja és obligatòria una hora(matí) al dia d'Educació Física  perquè així afavoreix la concentració del nen i augmenta el seu rendiment acadèmic. L'Educació Física, per primera vegada en tota la història, és reconeguda com a àrea educativa.

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Interactivitat

Edu3.cat

Aquest vídeo sobre l'interactivitat, ens dona a conèixer com avui dia amb l'ajuda dels ordinadors podem arribar a comunicar-nos através d'imatges, sons i textos. Cosa que amb el temps a anat canviant i millorant.

L'interactivitat amb l'entorn social i comercial através de la xarxa d'internet ens ajuda a compartir interessos, treballar en equip i intercanviar missatges.

martes, 14 de septiembre de 2010

Benvinguts/des!!

Hola a tots!

Sóc la Marta Vidaña Casas, visc a Premià de Mar i vaig nèixer el dia 30 de maig del 1991.
Vinc del batxillerat humanístic i actualment estic fent el primer grau d´educació infantil a la universitat Ramon Llull.
La meva intenció a l'hora de crear aquest blog és compartir amb vosaltres les meves experiencies durant tot aquest curs i poder anar actualitzant-lo.