martes, 28 de diciembre de 2010

Els blocs



- Què és un bloc?Un lloc web on periòdicament el seu creador penja textos o articles acompanyats d'imatges o vídeos. Aquests textos o articles, apareixeran cronològicament del mes recent al mes antic.
El terme blog prové de les paraules web i log ('log' en anglès = diari) També es pot anomenar bitácora (en espanyol)

-Per a què serveix un bloc?Per pensar, escriure, compartir i participar. 
Per transmetre idees, opinions...
Per crear un bloc es necessita temps i paciència.

- Què necessitem per crear un bloc?Internet, temps, paciència, i escollir una bona plataforma.

- Quines plataformes podem escollir?Per a crear un bloc primerament hem d'escollir la plataforma desitjada, aquella plataforma que s'adapta a les nostres necessitats.
Blogger i La Coctelera són plataformes amb sistemes senzills. 
També trobem Nireblog, o altres sistemes més complets com ho són Typepad o Wordpress.


Per a crear el teu blog personal amb Blogger accedeix aquí.


Cal tenir en compte, que no es difícil crear un bloc, sinó mantenir-lo.
Un cop creat el bloc, hem de tenir en compte aspectes per realitzar bones publicacions. 
Un bon article ha d'estar ben estructurat (en paràgrafs).
Hem d'utilitzar la negreta, numeració, cites, enllaços, imatges, vídeos... 
Un bloc ha d'estar escrit en primera persona.
El tracte amb el destinatari ha de ser proper (ideal fer-li preguntes).

CARACTERÍSTIQUES BLOC:


- Contingut estàtic
- Entrades editables (es poden revisar i fer modificacions)
- Es poden corregir errors, modificar el format...
- Les entrades s'ordenen cronològicament.
- Individual


Elements del bloc:

Widgets/Plugins/Gadgets: Són complements que podem agregar al nostre bloc. Per fer-ho hem d'anar a “plantilla” - “elements de pàgina” - “afegir nou element”. Aquests elements poden ser: enquestes, llistes d'enllaços, rellotges, etiquetes...

Blogroll: Anomenat també llista de blogs o enllaços recomanats. Aquest es un element que permet establir relacions amb altres blocs.

Etiquetes: Elements que faciliten l'organització dels continguts.

Post: anomenen post al article o entrada publicat. El contingut que forma el bloc.

RSS (Really Simple Syndication), feed o sindicació: Es una nova forma d'accedir a la informació, ajuda a organitzar les fons d'informació, blocs, etc.


CmapTools

Programa que s'utilitza per fer mapes conceptuals. Tant la seva instal·lació com la el seu funcionament són fàcil d'aprendre. la instal·lació és gratuita i ràpida.
És una eina de treball que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.

Aquí deixo el mapa concepual que varem fer a la classe per aprendre el funcionament del programa.

EL DINAR DE NADAL
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora: les cinc de la tarda.

jueves, 2 de diciembre de 2010

Una mica de tot!

30 de novembre

Avui a l'hora de seminari han vingut dues noies a fer una exposició sobre el seu periose de pràctiques. Les xerrades han estat molt interessants tot i que les explicacions de les dues  noies han estat completament diferents, una explicava la seva experiència positivament i l'altre negativament, ja que era un escola privada on la metodologia no era del tot apropiada, només es preocupaven de l'aspect físic, tant de l'escola con dels nens per quan arribessin els pares a buscar-los o a fer una visita al grup.

Desprès d'estar parlant una estona sobre aquestes escoles hem passat a l'activitat educativa, la primera noticia l'hem, explicat la Pilar i jo, i parlava sobre el fracàs escolar degut a les enfermetats com la dislèxia i el TDHA.
La segona noticia l'explicaven la Cristina i la Raquel i parlaven sobre els possibles permissos als pares d'anar a cuidar als seus fills en cas d'hospitalització d'aquests ultims.
Per últim, la LAia i la Núria van parlar d'una noticia molt impactant, i és que una mare que sortia una nit necessitava cangur pel seu fill de uns wuants mesos, i una amiga seva de la feina li va dir que la seva filla la podia cuidar durant aquella nit, així la nenea podia guanyar alguns diners. Aquesta nena tenía onze anys i durant aquella nit va agafar un objecte allargat i va començar a donar-li cops al bebe de mesos fins matar-lo.

D'espres d'aquesta noticia tant esgarrifosa, la Laia ens va llegir una fragment d'un llibre anomenat Tengo ganas de ti de Federico Moccia.


Durant aquesta sessió he decidit molt seriosament que quan tingui un fill no deixare que ningu els cuidi si estic fora de casa a excepció dels seus avis. Aquesta conclusió l'he tret com a conseqüència de la noticia i també com a conseqüència de la xerrada sobre pederastas que hem tingut avui a seminari.

Realització Prezi!

25 de novembre

Hem dedicat aquestes dues hores a fer el Prezi per posteriorment fer l'exposició oral als nostres companys.
Abans de baixar a l'aula d'informàtica hem anat un momement a l'aula de seminari, on la Raquel ens ha llegit un fragment d'un llibre titulat: Cul de sac.
En aquesta sessió he tingut l'oportunitat de aprendre com funciona el Prezi, ja que quant el varem treballar a classe no hi vaig poder assistir.

Xerrada experiència SAE

23 de novembre

Durant aquesta sessió de seminari hem explicat un per un l'experiència personal durant tota la SAE, tot i que qüasi tots ens hem fixat en explicar detalladament la visita a l'escola.
Un cop acabada l'explicació de casdascú, ens hem posat per grups de quatre persones, per així montar un Prezi on hi aparegui tota la informació sobre la SAE.
Al llarg d'aquesta m'he donat conte de que realment estic estudiant el que m'agrada de debò, i que no només he escolli aquesta carrera perquè m'agraden els nens petits.

martes, 16 de noviembre de 2010

Los niños del paraiso

Sinópsis
Camino de casa, Alí, un colegial de familia pobre que vive en la zona sur de Teherán, pierde los zapatos recién reparados de su hermana pequeña Zahra. Creyendo que su familia no podrá comprar un nuevo par, le pide a ésta que no diga a sus padres lo sucedido.

En consecuencia, los dos hermanos se ven obligados a urdir un plan. Su acuerdo secreto consiste en que Zahra se ponga los zapatos de Ali por la mañana al ir a la escuela y éste lo haga por las tardes. Este montaje ocasiona momentos tensos y divertidos contratiempos.

Un fin de semana, el padre de Alí se lleva a éste consigo para un trabajo de jardinería en los barrios ricos del norte de Teherán para poder conseguir algún dinero extra. El corto viaje deviene una aventura que une estrechamente a ambos.

Entretanto, Zahra descubre que sus zapatos los lleva otra chica e su escuela. Se lo dice a Alí, y ambos siguen a la chica hasta su casa. Al darse cuenta de que el padre de ésta es un vendedor ambulante ciego y que su familia es incluso más pobre que la suya, se abstienden de reclamarle los zapatos.

Pocos días después, Alí se entera que va a organizar una competición de maratón para los estudiantes cuyo tercer premio es un par de zapatillas deportivas nuevas. A pesar de algunos poblemas, logra participar en  la carrera tratando desesperadamente de ganar el tercer puesto.

Y sólo el tercero!
______
Al llar de tota la pel·licula es treballen moltíssims valors, algun dells són: la generositat, la responsabilitat (fer la feina de casa, cuidar al germà petit, ajudar al seu pare..), l'esperança, l'autosuperació, l'esforç, la humilitat amb la que tracten a les persones (quan van a portar-li el menjar als veins que estan malalts, quan tenen l'ocasió d'agafar el sucre que està tallant el pare i decideixen no agafar-lo pel simple fet de respectar el que no es seu..), la solidaritat qu es veu reflexada en moments com quant cuiden als veins, quant treballen en equip o senzillament per l'ajut als demés.

Es tracta de dos nens amb una gran capacitat de perdó (quant la germana perdona al seu germà per haver perdut les seves úniques sabates i també quant perdona a la nena que porta les seves sabates.) que no els hi queda més remei que accepar la realitat tal i com és.

El que realment m'impressiona és que continuint sent tan bones persones, ja que avegades pel simple fet de no tenir diner i viure en la miseria et pot convertir en un home/ dona, en aquest cas nen, sense ganes de fer res, agresiu, amb ganes de buscar bronques tota l'estona...però aquests nens no tiren la tovallola i segueixen lluitant per una vida millor.

Compartim els nostres blocs!

Durant aquestes sessions de seminari hem anat fent un per un, una exposició del que sería els nostres blocs.
La visualització de tots els blocs dels mesus companys, m'ha fet pensar, que m'he de posar les piles i començar a fer més entrades al meu bloc, ja que va una mica escas en quant a contingut.
Aquestes dues sessions m'han fet pensar en la verdadera importància del bloc, ja que si no tenim algun tipus de infomació sobre algun programa treballat a G.TIC no podrem resoldre el nostre exàmen. A part, m'han ensenyar a fer coss noves, com per exemple agregar a gent, funcionament del bloc...

jueves, 4 de noviembre de 2010

Una wiki?

Una wiki serveix per coordinar-se a l'hora de enviar-se missatges. Dins d'aquests pots enllaçar pagines web només clicant el boto link o enllaç.

Amb aquest programa es facil saber qui ha treballat més i menys en un treball en grup, qui porta les idees clau...en resum es pot veure tota l'evolució del treball.
Per poder escriure qualsevol cosa en el treball has d'anar a discussió i crear un nou comentari o modificar el treball directament.
Cada cop que escriguis o modifiquis alguna cosa a la WIKI quedara directament notificat, és a dir que d'aquesta manera queden grabats tots els comentaris i aportacions del membres pels canals RSS.

Alguns dels valors pedagògics que hem vist en el video que van posar a la classe són:
  • Són democràtics.
  • Incorporen la noció de contingut dinàmic en contínua actualització.
  • Promou l'escriptura.
  • Faciliten l'autoria distribuida de documents públics.
  • Amplifiquen la interacció.
  • Promouen la negociació.
  • Faciliten l'edició col·laborativa i oberta.
  • Generen patrimoni cultural col·lectiu durable.
  • Promouen el voluntariat.
  • Anonimat responsable.

Deixo un video del YouTube que porta com a nom Que es una wiki? i es de l'autor "berridoso". En aquest s'explica amb clareadt el funcionament de la wiki i els seus diferents components.


    miércoles, 27 de octubre de 2010

    Expliquem revistes!

    Avui a l'hora de seminari hem fet una exposició sobre una revista relacionada amb l'educació. Aquest treball l'hem fet per parelles i en aquest cas, jo l'he fet mab la Pilar, i la revista que hem triat es titula Guix.
    Guix, dirigida als mestres o futurs mestres, és una revista densa en la primera part però molt pràctica i profitosa la segona. Dic densa perquè la primera part és molt teòrica i utilitza un vocabulari bastant científic.
    La  segona part en canvi està molt bé, ja que pots agafar el títol d'algun llibre que hagin comentat interessant, o pots apuntar-te a un congres sobre alguna cosa que t'interessi, entre d'altres coses.

    FRASE: .......................

    La figura d'un bon mestre

    Durant les dues hores de seminari hem fet cadascú de nosaltres una breu descipció del que ha sigut un bon professor i un mal professor, i el perquè de ser bo o dolent.
    Desprès el German ha llegit un relat en veu alta i l'hem qualificat tots junts.
    Aquesta sessió m'ha servit per saber com puc arribar a ser una bona professora. A més a més,també m'ha  deixat descubrir les expreiències dels meus companys respecte els seus professors.

    FRASE: Un professor ha d'anar més enllà de l'aula.

    martes, 21 de septiembre de 2010

    L' Educació física fins l'actualitat


     Antigament, a Grècia van crear les olimpiades en honor als déus per aixi poder ser recordats per sempre.

    A Roma, els jocs eren per entretenir al poble, també eren utilitzats per l'emperador per distreure al poble de les constants crisis.

    Durant l'Edat mitjana hi havia molta falta d'higiene i com a conseqüencia la gent patia moltissimes malalties. La societat queda dividida en dos classes socials: la noblesa i el poble. Mentre la noblesa començava a jugar a jocs de pilota, caballs, dança.., el poble acudia a festes populars on participaven a proves de força, jocs..
    D'altre banda, els nens, tant rics com pobres, creaven els seus propis jocs.

    És durant el Renaixement qun es fa un retorn als critèrics clàssics de Roma i Grècia.
    En aquesta època es produeix un fet a destacar i es que com volen que els nens juguin a les escoles, introdueixen estones lliures (esbarjo) per què ho puguin fer.
    Els esports que realitzaven eren l'esgrimam la dança, els jocs..

    Pel que fa al Modernisme, és una època de grans avenços mèdics. Descobreixen que moltes malelties estan relacionades amb la falta d'activitat física. en l'àmbit tecnològic començen a crear aparells gimnàstics que s'implantaran al s.XIX.

    El segle XIX és un segle d'Imperis, per aixo la gimnàstica queda vinculada a l'exèrcit (continues guerres).
    Hi va haver un senyor que va començar a utilitzar el joc com una eina socialitzadora i educativa per crear valors (disciplina, constancia, valentia, respecte..).
    Al Regne Unit començen a apareixer els primers clubs.

    Al s.XX ja és obligatòria una hora(matí) al dia d'Educació Física  perquè així afavoreix la concentració del nen i augmenta el seu rendiment acadèmic. L'Educació Física, per primera vegada en tota la història, és reconeguda com a àrea educativa.

    miércoles, 15 de septiembre de 2010

    Interactivitat

    Edu3.cat

    Aquest vídeo sobre l'interactivitat, ens dona a conèixer com avui dia amb l'ajuda dels ordinadors podem arribar a comunicar-nos através d'imatges, sons i textos. Cosa que amb el temps a anat canviant i millorant.

    L'interactivitat amb l'entorn social i comercial através de la xarxa d'internet ens ajuda a compartir interessos, treballar en equip i intercanviar missatges.

    martes, 14 de septiembre de 2010

    Benvinguts/des!!

    Hola a tots!

    Sóc la Marta Vidaña Casas, visc a Premià de Mar i vaig nèixer el dia 30 de maig del 1991.
    Vinc del batxillerat humanístic i actualment estic fent el primer grau d´educació infantil a la universitat Ramon Llull.
    La meva intenció a l'hora de crear aquest blog és compartir amb vosaltres les meves experiencies durant tot aquest curs i poder anar actualitzant-lo.